Gaucha da Serra to jedna z najlepszych yerb chimarrão, jednak zgodnie stwierdzamy, że zewnętrzny wygląd do najlepszych nie należy. Trudno się w niej zakochać od pierwszego spojrzenia. Tak dobra yerba zasługuje na godne opakowanie! Pomożecie???
W kwietniu przyjedzie do Europy świeżutka partia Gauchy da Serry w nowym opakowaniu jakie jej nadamy. Obecnie
Gaucha da Serra pakowana jest w kolorową folię (fot. po prawej) z piękną panią w czerwonej sukni i urokliwym ogniskiem na wiosennej łące.
Nowa partia będzie zapakowana w próżniowe opakowanie VACU oraz kartonik z dużą naklejką na przodzie. Tę naklejkę projektujemy. Z przyjemnością umieścimy na niej nazwisko projektanta, jeśli będzie sobie tego życzył (Good Packaging Design by Jan Kowalski).
Projekty mogą być w przyszłości wykorzystane do produkcji zadrukowanych opakowań kartonowych tej mate.
Poczytaj więcej o Gaucha da Serra KONKURS [ZAKOŃCZONY]
Stwórz własny projekt graficzny naklejki 12 cm x 19 cm na opakowanie yerby Gaucha da Serra. Aby wziąć udział w konkursie wyślij nam tylko plik poglądowy JPG, to wystarczy.
Ważne, żebyś miał w razie potrzeby
plik otwarty AI, INDD czy PSD w rozdzielczości 300 dpi. Jeżeli Twój projekt wygra nagrodę główną lub wyróżnienie będziemy koniecznie potrzebować tego pliku w celu dokończenia projektu: wstawienie odpowiednich treści i przygotowania go do produkcji.
Zgłoszenia: ślij swój pomysł na naklejkę pod maila
justyna@dobreziele.pl Termin: czekamy do 6 marca 2018
W zgłoszeniu koniecznie wpisz następujące oświadczenie:"Oświadczam, że posiadam otwarty plik graficzny projektu, który zgłaszam na konkurs w jakości odpowiedniej do druku. W razie wygranej (nagroda główna lub wyróżnienie) przekażę ten plik firmom Dobre Ziele i Meta Mate wraz z autorskimi prawami majątkowymi do wykonanego projektu."
NAGRODY
Nie ma specjalnej nagrody pieniężnej za projekt, ponieważ nie robimy tego dla pieniędzy. Nikt nam za to nie zapłaci. To nasza inicjatywa, żeby tak pyszna i dobra jakościowo yerba na taką też wyglądała. Jest okazja, więc działamy! :)
Autor zwycięskiego projektu otrzyma:- Radość z uratowania honoru doskonałej yerby Gaucha da Serra.
- Satysfakcję z wdrożenia projektu w życie (własny projekt na realnych produktach).
- Satysfakcję z obecności własnego nazwiska na całej świeżutkiej partii Gaucha de Serra (oczywiście, jeśli autor nie ma nic przeciwko i chce swoje nazwisko lub ksywkę publikować).
- Nagrody rzeczowe:
- brazylijskie naczynie cuia Make Mate Not War
- brazylijska bomba Solido 22 lub 25 cm
- brazylijski termos z dziubkiem R-evolution 1 litr firmy Termolar
- organiczna czekolada MateKati na bazie yerby Raw Meta Mate
- 1 kg yerby Gaucha da Serra z własnym projektem
Przyznamy również 2 wyróżnienia:Autorzy wyróżnionych projektów otrzymają nagrody rzeczowe:
- naczynie szklane Lucido Logo 220ml
- brazylijska bomba Liso 18,5 cm
- organiczna czekolada MateKati na bazie yerby Raw Meta Mate
- 1 kg yerby Gaucha da Serra z własnym projektem
O marce Gaucha da Serra
Gaucha da Serra to niewielkie przedsiębiorstwo przetwarzające mate na południu Brazylii. Ta erva to kwintesencja brazylijskiej chimarrão - wyraziście trawiasty smak, piękny, świeżo zielony, niemal fluorescencyjny kolor. Już nie możemy się doczekać wersji pakowanej próżniowo!
Specjalista yerbowego świata Fabricio z Meta Mate, zwrócił uwagę na tą firmę m.in. ze względu na bardzo rzetelne podejście do zbioru i obróbki Ostrokrzewu. Na szczególną uwagę zasługuje tu proces tzw. sapeco, czyli wstępne, krótkotrwałe poddanie krzaków mate wysokiej temperaturze nad mocnym płomieniem. Ma to zatrzymać procesy fermentacyjne w liściach. Im dokładniej wykonane sapeco tym lepsza jakość mate, a Gaucha da Serra przykłada się bardzo w tym temacie - ponoć najlepiej z przemysłowo produkowanych yerb.
Wspomnieć też wypada o zamiłowaniu jakim darzą swoje zajęcie pracownicy i właściciele firmy. To mate z prawdziwie dobrą energią!
Komentarze
Brak komentarzy